Optreden Teatro Classico groot succes

Om half drie kwamen de eerste bezoekers van concert al de kapel van het klooster in Ootmarsum binnengelopen. De zaal was opgefleurd door bloemstukken die beschikbaar waren gesteld door de Welkoop Ootmarsum. Tegen drieën moesten er extra stoelen worden bijgeplaatst en even later werd ook op het balkon plaatsgenomen. Toen het concert begon zat het helemaal vol: 150 bezoekers die allemaal waren gekomen om de klank van het nieuwe koor onder leiding van de bekende dirigent en pianist Ivo Boytchev mee te beleven.

Voor Teatro Classico was dit het eerste “grote” optreden sinds de samensmelting van het Euregionaal Operakoor en het Operettekoor Gasparone.
De onderdelen van het programma werden door Maja Ensink aangekondigd en van deskundig commentaar voorzien
Na opening met ” Il Trovatore” gevolgd door bekende stukken uit de opera Carmen met de solisten Dolly Dral en Theo Kruse, werd door de heren het ” Jágerchor” uit de Freischütz uitgevoerd. Dat de geplukte kippen uit de lucht kwamen vallen werd door de bezoekers erg gewaardeerd. Voor de pauze kon het publiek ook nog genieten van soliste Mirjam Hesselink met haar uitvoering van “Voi che sapete” uit Le Nozze di Figaro . Haar optreden viel in de smaak gelet op het applaus dat haar ten deel viel.

Na de pauze waren de operettestukken aan de beurt. De heren kwamen marcherend door het publiek naar voren, terwijl de dames hen zwaaiend begroette onder de klanken van de ”Einzugmarsch” uit de operette Der Zigeunerbaron.
Uit dezelfde operette werd door solist Herman Padberg het stuk “Als flotter Geist“ opgevoerd. Voor zijn uitvoering kreeg hij een groot applaus. Verdiend applaus kreeg ook soliste Thea Wolbert, met haar uitvoering van “Als Geblüht der Kirschenbaum” uit Der Vogelhändler.

Als afsluiter bracht het koor een medley van bekende melodieën uit de operette “ Im Weissen Rössl”, waarbij het publiek niet alleen van de zang , maar ook van toneel en dans kon genieten. De solisten waren Toos Otto, Herman Nijland en Herman Padberg. De bezoekers genoten en zongen volop mee.
Met een staande ovatie werd het concert afgesloten en er werd daarom door het koor nog een reprise gegeven van het laatste gedeelte uit “Im Weissen Rössl”.
Na afloop werd door bezoekers en koorleden onder het genot van een drankje nog heel wat nagepraat. De meeste bezoekers waren onder de indruk van het plezier dat van het koor afspatte. Het vleugje Andre Rieu en het theater er omheen is beslist een aanwinst in dit genre en is hopelijk ook interessant voor optredens bij hotels en restaurants.

Deze uitvoering was mede mogelijk door een financiële bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds, waar het koor de Cogas zeer erkentelijk voor is.